Welke pyjamas zijn het meest geschikt voor heren?

Dat vrouwen alleen maar pyjamas dragen is niet waar, veel heren doen dat namelijk ook. Zeker als er weer koude nachten aankomen is een pyjama tijdens het slapen in je bed ideaal. Want niemand wil natuurlijk kouvatten tijdens de nacht. Maar wat is nu de juiste pyjama heren en waar moet je opletten als je besluit een pyjama aan te schaffen?

 

Katoenen pyjamas verkopen het meest

De meeste verkochte pyjama op de markt is de pyjama van 100% katoen. De reden waarom dit soort pyjamas zoveel verkocht worden is omdat je het bij allerlei omstandigheden kunt dragen. Naast dat je het overal kunt dragen is het ook nog eens relatief goedkoop en hoef je er weinig voor uit te geven. De katoenen pyjama is vooral aan te raden als je als man het niet al te snel koud krijgt in bed. Deze pyjama heren zijn namelijk best warm te noemen. Een andere voordeel van katoenen pyjamas is dat het heel goed zweet opneemt. Weet je van jezelf dat je veel zweet in de nacht koop dan een katoenen pyjama. Overigens zijn ze ook erg duurzaam en sterk. Van nature is katoen sterk en zal niet snel slijten. Dat betekent dat je dus extra lang met je pyjama kan doen voordat je een nieuwe moet kopen.  

 

Voor de koukleum is er de badstof pyjama

Heb je het vaak koud dan is een badstof pyjama aan te raden. Er is namelijk niets warmers dan een badstoffen pyjama. Het zit erg comfortabel en neemt daarnaast goed vocht op. Handig vooral als je veel zweet. Let wel op dat dit type pyjama iets duurder is dan de katoenen pyjama. Ook een pyjama van badstof gaat lang mee en is duurzaam. Je kunt er jarenlang van genieten.

 

Kies voor extra comfort de flanellen pyjama

Flanel wordt geproduceerd van los gesponnen garen. Daardoor kun je het ook wel vergelijken met opgeruwde katoen. Klinkt allemaal niet heel comfy, maar dat is het juist wel. Door de opruwing krijg je namelijk een laagje dat doet denken aan dons. En dons is heerlijk zacht. Ander voordeel van flanel is dat het goed aanpast aan je lichaamstemperatuur en daardoor de warmte goed vasthoudt. Flanellen pyjamas zijn daarom extra goed voor de winterperiode. 

 

Short en pyjama, de shortama

Een shortama is een short en pyjama, een gecombineerd product dus. Je hebt een kort shirtje met korte mouwen en je hebt een kort broekje. Wil je comfortabel slapen en het niet al te warm krijgen tijdens het slapen dan is de shortama aan te raden.