Wat kun je doen om geld te verdienen?

Alles wordt steeds duurder. Dit is overal ter wereld zo, maar in Nederland al helemaal. Met de belachelijk hoge belastingen en prijzen die de pan uit rijzen in ongeveer elke markt is het leven zo ongeveer onbetaalbaar geworden. Erg vervelend, maar niets aan te doen helaas. Tenzij je de voorzitter van de ECB bent, in de politiek veel macht hebt of een filantroop en miljardair bent, zul je je hier bij neer moeten leggen. Doe dit dan ook, maar kijk ondertussen naar nieuwe mogelijkheden. Er is een wereld vol met kansen om geld te verdienen en die wereld geven we in deze blog een beetje aandacht. Dus, wil je meer geld op de bank? Lees dan vooral verder. We bieden je een kleine handleiding om dit te realiseren!

ZZP’er

Als je als zzp’er aan de slag gaat, heb je oneindig veel kansen om wat extra brood op de plank te krijgen. Je bent niet meer afhankelijk van een werkgever, maar bepaalt zelf hoe je werkt, wanneer je werkt, hoeveel je werkt en tegen welk tarief je werkt. Je hebt daarmee alle touwtjes in handen. Let er wel op dat je als zzp’er zelf verantwoordelijk bent voor belastingen, verzekeringen en pensioenopbouw. Daarnaast zul je ook zelf opdrachtgevers moeten werven. Mocht je dit niet zien zitten, wees dan ook niet getreurd. Via platforms als younited kun je een extra zakcentje verdienen of een volwaardig inkomen verdienen. Dit doe je door simpelweg op openstaande opdrachten te reageren. Het tarief, de voorwaarden en alles wat je verder nog moet weten vind je allemaal op één plek. Zo kom je gemakkelijk aan opdrachtgevers. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van allerlei andere voordelen zoals zelfstandigenaftrek.  

Beleggen

Beleggen is ook een mooie manier om wat extra geld te verdienen. Dit is echt wel iets heel anders dan het worden van een zzp’er. Dit komt omdat je voor beleggen twee dingen nodig hebt; kapitaal en kennis. Deze twee K’s zorgen ervoor dat beleggen niet voor iedereen is weggelegd. Toch is het mogelijk om klein te beginnen. Deze tijd leent zich wel goed voor beleggen, aangezien zo ongeveer alles in de uitverkoop is (positief blijven!). Toch weet je, als je weinig kennis hebt over analyses, maar nooit wanneer de ingezette dalingen zijn afgelopen. Lees je bijvoorbeeld eens in over DCA (dollar cost averaging). Dit is wellicht een geschikte methode voor je om te beginnen.