Voorbereiden op een sollicitatie doe je zo

Je hebt een nieuwe baan in het verschiet. Het enige wat je nog te wachten staat is een sollicitatie of zelfs meerdere. Dit is erg spannend, je legt veel druk op jezelf. Totaal niet nodig, en al helemaal niet meer na het lezen van deze blog. We gaan je in deze blog namelijk vertellen wat je allemaal moet doen op je goed voor te bereiden op een sollicitatie. Dit is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. In deze blog lees je wat je allemaal moet doen om dit voor elkaar te krijgen. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar wat je allemaal kunt doen!

Kleding

Kleding is uitermate belangrijk voor een sollicitatie. Waarom? Omdat kleren de man, of de vrouw, maken. Kleren zijn een uiterlijke vertoning van je persoonlijkheid en derhalve van belang voor je sollicitatie. Pas je een beetje aan aan de gelegenheid en het bedrijf waar je solliciteert, maar niet teveel. Waarom niet? Omdat je wel jezelf moet blijven. Probeer dit dan ook subtiel te laten zien. Wel is het belangrijk dat je enigszins goed voor de dag komt. Solliciteer je bij een zakelijk bedrijf? Dan is het minste wat je aan kunt trekken een mooie pantalon heren

Vragen

Bij een sollicitatie is het vaak een gegeven dat jij allerlei vragen voorgeschoteld krijgt. Waarom je denkt dat je geschikt bent voor de functie, waarom je bij het bedrijf past, wat je belangrijk vindt in een functie, wat je sterke en minder sterke punten zijn en ga zo maar door. Het is van belang dat je enigszins voor jezelf bedenkt wat voor vragen er gesteld kunnen gaan worden, wat je antwoord daarop is maar ook wat jij wil vragen. Als jij de juiste vragen stelt aan degene die de sollicitatieprocedure voert, laat je merken dat ook jij goed voorbereid bent. Stel vragen die kritisch zijn en laten merken dat je je hebt ingelezen, zo onderscheid je jezelf enorm van de rest. 

Inlezen

Dan komen we bij het volgende punt, een die we al een beetje hebben genoemd; jezelf inlezen. Als je jezelf inleest in kernwaardes van het bedrijf, het ontstaan van het bedrijf en wellicht personen die werkzaam zijn binnen het bedrijf kun je jezelf al heel goed voorbereiden.