Een aantal handige tips voor het plaatsen van een schutting

Besluit je een schutting te plaatsen dan hoeft dit geen moeilijke klus te zijn. Een schutting geeft je een bepaalde privacy waarmee je zonder inkijk van buren in de tuin kunt genieten. Een schutting plaatsen vergt wel enige voorbereiding en er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een aantal tips als je besluit een schutting te gaan plaatsen in je tuin.

 

Voordat je een schutting gaat plaatsen overleg eerst met de buren

Overleg altijd eerst met je buren voordat je een schutting gaat plaatsen. Wel zo verstandig, want misschien willen de buren de kosten wel delen. Misschien willen ze dat, omdat ze er immers een mooie schutting voor terugkrijgen. Daarnaast is het altijd handig om over dit onderwerp even de buren te spreken. Zo voorkom je dat er vervelende situaties ontstaan, mocht het tot een conflict komen. 

 

Er zijn verschillende soorten schuttingen mogelijk

Er is veel mogelijk op het gebied van schuttingen. Dan kun je denken aan houten schuttingen. Deze houten planken worden horizontaal of verticaal geplaatst. Of je kunt kiezen voor een trellis scherm waarbij de planten omhoog groeien. Daarnaast heb je de keuze uit diverse schuttinghout. Er zijn zowel hardhout als zachthout soorten. Het grote verschil zit hem in de levensduur van het hout. Zo heeft onbehandeld hardhout, zoals Douglas hout, een levensduur van 10 tot 15 jaar. Bij een schutting zet je palen in de grond en dat betekent dat deze palen onderhevig zijn aan slijtage. Voor schuttingpalen is het altijd slim om hardhout te gebruiken.

 

Voor welke type hout kies je voor je schutting?

Zoals vermeld kun je het beste voor hardhout palen kiezen voor je schutting. Voor de schuttingplanken en tuinschermen zijn er meer mogelijkheden. Naast dat je hardhout kunt gaan gebruiken zijn er ook goedkopere alternatieven mogelijk. Dan kun je denken aan steigerhout of vurenhout. Het is zo dat deze houtsoorten een stuk goedkoper zijn, maar ze hebben dan ook een kortere levensduur in vergelijking met hardhout soorten. Het ligt dus helemaal aan je budget, wensen en eisen. Alles over hout op nobelhout.nl.

 

Zorg voor scherp machinaal gereedschap met het plaatsen van een schutting

Het is belangrijk om je van te voren goed voor te bereiden als je besluit een schutting zelf te gaan plaatsen. Gebruik je voor je schutting hardhout dan is daar scherp machinaal gereedschap voor nodig. Heb je geen goed gereedschap ter beschikking dan kun je dat altijd kopen, huren of lenen. Door gebruik te maken van kwalitatief goed gereedschap werk je makkelijk en is de kwaliteit van de schutting een stuk hoger.