Smoothie bowl met blauwe bessen

Oké, deze smoothie bowl is een echte traktatie en een van mijn favorieten! Het is weer eens wat anders dan een schaaltje yoghurt met fruit (ook lekker hoor). In plaats van dat je je smoothie naar binnen slurpt, maak je een smoothie bowl lekker dik en romig, zodat je hem zo naar binnen kunt lepelen. Met wat toppings er op geeft het net wat meer bite dan een gewone smoothie en eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat!

Benodigdheden smoothie bowl

Voor deze smoothie bowl gebruik ik dezelfde ingrediënten als dat ik in een gewone smoothie gebruik, ik voeg alleen wat minder water toe. Het is wel handig om al het fruit bevroren in de blender te doen, daardoor wordt het geheel nog wat dikker. Daarnaast vind ik het fijn om wat groenten toe te voegen, in dit geval is dat alleen wortel. Je kunt de blauwe bessen vervangen door rauwe spinazie of boerenkool om wat meer groenten binnen te krijgen. Je smoothie bowl krijgt daardoor ook nog eens een mooie groene kleur!

Naast lekkere ingrediënten, heb je natuurlijk ook een blender nodig. Mijn ervaring is dat een powerblender toch echt de investering waard is. Ik heb een tijdje een kleinere, wat minder krachtige blender gehad. Dat was er zo eentje die je bij elkaar kon sparen bij het tankstation. Als ik dan een smoothie wilde maken zaten de brokken fruit en groente er nog in. Het gevolg; mijn blender stond te verstoffen ergens achterin een keukenkastje. Toen ik smoothies voor Marc wilde gaan maken, heb ik een sterkere blender aangeschaft. Hij kan alles hebben: groente, bevroren fruit, noten, hij maalt alles super fijn. En dat is toch wel fijner dan een hap rauwe boerenkool in je smoothie!

Smoothie bowl met blauwe bessen

Smoothie bowl met blauwe bessen

Een heerlijk frisse smoothie bowl, geschikt als ontbijt of tussendoortje
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 persoon

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 1/2 banaan (bevroren)
 • 1/2 avocado (bevroren)
 • 50 g blauwe bessen (bevroren)
 • 50 g mango (bevroren)
 • 1/2 wortel
 • 1 handje gemengde noten
 • 50 mL water

Toppings

 • banaan in plakjes
 • blauwe bessen
 • lijnzaad
 • hennepzaad

Instructies
 

 • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot een gladde smoothie
 • Maak de smoothie bowl af met de toppings. Enjoy!
Trefwoord glutamaatvrij, glutenvrij, lactosevrij
Delen: